Prozor Foto: pixabay
Društvo

Iz Južnog Banata za finansiranje programa zamene stolatije prijavljene četiri opštine i grada

Izvor: 
013info Uto, 22/06/2021 - 16:43Na javni poziv za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koje sprovode jedinice lokalne samouprave (JLS) ukupno je podneto 89 prijava, od čega su četiri u Južnobanatskom okrugu.

Za sredstva koja ovim konkurskom Ministarstvo rudarstva i energetike dodeljuje lokalnim samoupravama iz Južnog Banata su se prijavili gradovi Pančevo i Vršac i opštine Plandište i Kovačica, rečeno je u Ministarstvu za 013info.

Dodaju da još nije poznato na kolika sredstva će moći da računaju jer je evaluacija i ocenjivanje prijava u skladu sa kriterijumima navedenim u javnom pozivu još toku, nakon čega bi trebalo da budu potpisani ugovori između Ministarstva i lokalnih samouprava o dodeli sredstava.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će potpisivanje ovih ugovora biti tokom ove nedelje.

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Lakićević juče je najavio da će prvi ugovori o zameni vrata i prozora, spoljnoj izolaciji kuća i stambenih zajednica, promeni kotlova za grejanje, sa građanima biti potpisani u avgustu.

"Prethodno je potrebno da se putem javnih poziva jedinice lokalne samouprave izaberu privredne subjekte koji će izvoditi radove na energetskoj sanaciji stambenih objekata", navodi se u odgovoru Ministarstva.

 
MarketingNajnovije vesti