Red u pošti u Pančevu Foto: 013info
Društvo

Izdavanje vaučera od 15.000 dinara počelo i u Pančevu - šta je sve potrebno za predaju zahteva

Izvor: 
RTS/Tanjug/013info Pon, 27/06/2022 - 14:45Pošte su počele da primaju molbe i da izdaju turističke vaučere od po 15.000 dinara, izjavio je v. d. direktor "Pošte Srbije" Zoran Đorđević. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima. Izdavanje vaučera počelo i u Pančevu, proverili smo nešto pre 14 sati.

Zoran Đorđević je u Glavnoj pošti u Beogradu rekao novinarima da je "Pošta Srbije" preduzela sve radnje kako bi se ova procedura od danas realizovala i istakao da se samo čekalo da Vlada Srbije donese potrebnu Uredbu.

"Uredba je izašla u 12.45 sati, a u 12.47 dat je nalog svim poštama da mogu da započnu prijem vaučera, a u 13 minuta do 13 sati počelo je i izdavanje tih vaučera", precizirao je Đorđević.

Naveo je da je veliko interesovanje za vaučere bilo i pre nego što je vlada donela zvaničnu odluku o izdavanju vaučera i prijavi za njih, te naglasio je da je od sada počelo izdavanje 200.000 novih vaučera.

Đorđević je poručio da 95.000 ljudi koji su u ranijem periodu aplicirali i dobili 5.000 dinara kroz vaučere za odmore, imaju pravo da se prijave za dodatnih 10.000 dinara od srede.

"Moja molba je da ne treba žuriti jer svih 95.000, koji imaju pravo na 10.000, to pravo mogu da ostvare do 21. septembra", rekao je Đorđević.

Istakao je da se dokumentacija za dodatnih 10.000 dinara ne razlikuje od ranije.

Pravo na vaučere, koji moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Svi zainteresovani koji žele da preuzmu vaučere potrebno je da sa uverenjem, ličnom kartom i rezervacijom u ugostiteljskom objektu, za najmanje pet dana boravka, dođu u poštu i popune zahtev. Njima će vaučeri biti isporučeni na kućnu adresu.

U Pančevu su jutros u poštama bile gužve jer su građani čekali početak najavljenog izdavanja vaučera za putovanja, koje je počelo u ranim popodnevnim časovima.

Ministarstvo pozvalo ugostitelje da se jave za vaučere

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Ovom prijavom se, kako navode iz Ministarstva, podstiče bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i promocija domaćeg turizma.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da se prijava, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, eTurista, te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Sve informacije u vezi sa prijavom i realizacijom dodele vaučera mogu se naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 
MarketingNajnovije vesti