Društvo

Izložba master radova studenata Arhitektonskog fakulteta otvorena do 15. jula

Pančevo, Pon, 11/07/2016 - 17:16
Mirjana Marić


PANČEVO - U četvrtak, 7. jula u holu Gradske uprave grada Pančeva, otvorena je izložba i održana prezentacija master radova studenata master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u okviru saradnje grada Pančeva i Arhitektonskog fakulteta. 

Osnovna tema radova 27 studenata studijskog programa Integralni urbanizam bila je „Instrumenti upravljanja integralnim urbanim razvojem“, poligon za izradu projekata teritorija grada Pančeva, dok je razvojni okvir i polazna tačka bila „Strategija razvoja grada Pančeva za period 2014-2020. godine“.

Na otvaranju studentima se obratio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je rekao da je u martu prisustvovao prezentaciji master teza i izrazio zadovoljstvo što i tada i sada imamo priliku da saznamo kako Pančevo vidi neko ko ne živi u njemu i da vidimo i čujemo konstruktivne, ostvarive i aktuelne ideje i rešenja iz raznih oblasti, ne samo iz arhitekture. On je čestitao studentima na završetku master studija, zahvalio se profesorima, studentima i svima koji su bili uključeni u saradnju i poželeo studentima da se profesionalno ostvare u svojoj zemlji ili inostranstvu.

Docent na Arhitektonskom fakultetu i jedna od mentorki na master programu Danijela Milovanović Rodić govorila je o programu i o radu sa studentima.

„To je način da naše studente uputimo u stanje stvari na terenu i da generišu rešenja za realne životne probleme i budu upoznati sa mogućnostima i ograničenjima sa kojima se urbanisti susreću u sadašnjem radu”, rekla Danijela Milovanović Rodić. Profesorka na Arhitektonskom fakultetu Ratka Čolić predstavila predloge projektata, tj. publikacije koje su studenti sačinili.

Studenti su nako zvaničnog dela programa prezentovali svoje master radove, koje su odbranili na fakultetu, u utorak, 5. jula.

„Pokušaćemo da u narednom periodu organizujemo da svaki autor prezentuje svoj rad, a zatim u skladu sa Strategijom grada koja je bila uključena u projekte, uzmemo u obzir prioritete vezane za aktuelne procese”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov. 

Izloža master radova biće otvorena do 15. jula 2016. godine.
MarketingNajnovije vesti