Novi autobusi u Pančevu Foto: G. J.
Društvo

JABUKA: Meštani pokrenuli onlajn peticiju - traže povratak normalnog reda vožnje na liniji tri

Izvor: 
013info Sre, 16/03/2022 - 09:22Meštani Jabuke već dugo imaju primedbe na liniju broj tri gradskog saobraćaja i pokrenuli su pre par dana onlajn peticiju kojom traže povratak normalnog reda vožnje na ovoj liniji.

Naime trojka, koja saobraća od Jabuke do Starog Tamiša, prema Jabuci nema polaske posle 17 sati. Postoji linija 3L koja radnim danima ima polaske u 19.30 i 21.30, prema Jabuci, ali iz centra Pančeva. 

Posle 17 sati meštani ovog sela uglavnom se oslanjaju na prevoz autobusima za Glogonj i Opovo.

- Polasci za Glogonj ili Opovo ne znače puno jer sve te linije ne pokrijavaju celo selo već su građani primorani da pešače iz centra sela ili od izlaza iz sela. I obrnuto kada su u pitanju polasci iz Jabuke za grad, kažu meštani Jabuke u svojoj peticiji.

Kažu i da su linije prema Glogonju i Opovu često preopterećene, te je prevoz neprijatan.

Ni novouvedena linija broj sedam nije mnogo promenila stvari. Ova linija koja ide od Rafinerije nafte Pančevo do Jabuke poslednji polazak koji ide do ovog sela ima radnim danima u 15.30.

Iz Pantransporta su nam rekli da prema Jabuci u toku dana postoji 43 polaska njihovi autobusa. Potvrdili su nam i da im stižu mejlovi sa primedbama.

Direktor saobraćaja Voja Savičić nam je rekao da očekuju konkretne predloge -  koji poslaci meštanim Jabuke nedostaju i da će, kada ih dobiju, razmotriti mogućnost njihovog uvođenja (povratka).

 

 
MarketingNajnovije vesti