Društvo

Jutarnje vesti

Pančevo, Pet, 15/04/2016 - 07:24
Tanja MarinPANČEVO – Prema prognozi meteorologa danas, 15. aprila, nas očekuje promenljivo vreme, pošto najavljuju da će se smenjivati sunčani periodi i periodi povećane oblačnosti. Duvaće jugozapadni vetar brzine 9 km/h, sa povremenim jakim udarima brzine od 22 km/h. Minimalna dnevna temperatura biće 9 stepeni, dok će se maksimalna kretati oko dvadesetog podeoka.

U Pačevu su juče rođene dve bebe, jedna devojčica i jedan dečak.

Dežurna služba Hitne medicinske pomoći tokom noći  je obavila 38 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta. Uz to tri pacijenta je transferovano u gradu, a tri u Beograd.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama:

od 8 do 10 časova - D. Tucovića (od Braće Jovanovića do Hajduk Velјkove), Moše Pijade (od kuće br. 21 ka mostu)

od 9 do 11 časova - Sterijina, Stojana Novakovića brojevi 2, 4, 6 i Ljubomira Kovačevića br. 2, 4, 6, 8

od 9 do 13:30 - Ul. Jabučki put - parna strana od remontnog centra Pivašević do Almeksa

od 10:30 do 12:15 - S. Miletića (od D. Tucovića do Karađorđeve), B. Radičevića (od S. Miletića do M. Pijade), Karađorđeva (od B. Jovanovića do Sv. Miletića) i zgrade u ul B. Jovanovića 29a i 31a

od 11:30 do 13:30 - S. Stratimirovića od br. 5 - 11 i ulica S. Novakovića br. 8 i 10

od 12:45 do 14:30 - S. Miletića (od D. Tucovića do Mučeničke), D. Tucovića neparna strana od broja 9 do broja 15 

od 8:30 do 15 časova - celo naselje Devojački bunar

(U slučaju vremenskih neprilika radovi će biti otkazani)

Danas nas u gradu očekuje niz kulturnih i sportskih događaja:

  • Koncert učenika harmonike, klasa prof. Ramone Dimitrijević Balać biće održan večeras u 18 i 30 u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Kao gosti će nastupiti klaviristi Teodora Ilić i Mihailo Kovjanić, kvartet harmonika i vokalni ansambl. 
  • Redakcija časopisa „Videlo i Građanska akcija Pančevo u 19 časova održaće još jednu tribinu pod nazivom „Politička kultura i izbori 2016.“ u prostorijama kluba „Kupe“. Govornici na večerašnjoj tribini biće Vesna Pešić, sociološkinja, Miloš Teodorović, glavni i odgovorni urednik dopisništva Radija „Slobodna Evropa“ iz Beograda i Dušan Stojić, hirurg iz Pančeva.
  • Danas se u Hali sportova nastavlja serija play-out-a za popunu Vinerštediše Superlige Srbije u kojoj se za mesto u elitnom takmičenju bore ‚‚Borac" iz Starčeva i ekipa koja je nastupala u Superligi, ‚‚Klek Srbijašume". Meč počinje u 19 časova.
  • Povodom 40 godina svoje muzičke karijere, Biljana Bilja Krstić, sa orkestrom "Bistrik", natupiće u dvorani Kulturnog centra u 20 časova. MarketingNajnovije vesti