vreme
Društvo

Jutarnje vesti

Pančevo, Sre, 04/05/2016 - 07:30
Mirjana Marić


PANČEVO - Danas je sreda, 4. maj. U Pančevu će danas biti oblačno s kratkotrajnom kišom ili pljuskom s grmljavinom, koji se očekuju tokom celog dana. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 9, maksimalna dnevna 17 stepeni.

U pančevačkom porodilištu je od petka, 29. aprila do utorka, 3. maja rođeno 16 beba, i to devet devojčica i sedam dečaka.

Dežurna služba Hitne medicinske pomoći protekle noći je imala relativno mirnu noć. Dežurni lekari su u ambulanti pregledali 46 pacijenata, dok je 5 lica pregledano u njihovim domovima. Nije bilo saobraćajnih udesa, niti intervencija na javnom mestu.

Zbog planiranih radova na elektromreži u sredu, 4. maja bez struje će biti meštani Ivanova u sledećim ulicama: 

od 9 do 11 sati - Vojvođanska od 7. Jula do B. Kidriča i Ulica Ive Lole Ribara, od 29. novembra do Ribarske ulice

od 9 do 14 sati - Proleterska ulica i Ulica Borisa Kidirča, od D. Đerđa do Vojvođanske ulice.

Od 8 do 10.30h, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Mesnoj zajednici Kačarevo.

Osmo takmičenje učenika harmonike održaće se u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” od 9 sati. Ove godine nadmetaće se oko 70 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

U Galeriji savremene umetnosti biće otvorena izložba crteža, karikatura i pastela „Sećanje na Dragoslava Kanjevca” koja će trajati do 12. maja. Izložba je organizovana povodom desetogodišnjice smrti poznatog pančevačkog karikaturiste i boema Dragoslava Kanjevca. 

U dvorani Kulturnog centra Pančeva biće održan koncert Tamburaškog orkestra Pančeva koji će ovom prilikom promovisati album „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici”.

U Ateljeu mladih Doma omladine Pančevo biće održana tribina i predstavljanje knjige „Nomad” Snežane Radojičić. Putnička tribina o epskom putovanju biciklom koje je započeto 2011. kao krug oko sveta, ali se u međuvremenu pretvorilo u nomadski način života. 

 
MarketingNajnovije vesti