Društvo

Jutarnje vesti za 13. maj

Pančevo, Pet, 13/05/2016 - 07:31
Tanja MarinPANČEVO - U Pančevu će danas, 13. maja, tokom celog dana biti nestabilno vreme. Meteorolozi najavljuju pljuskove sa grmljavinom, pa je preporuka da obavezno nosite kišobran sa sobom. Minimalna dnevna 13, maksimalna 22 stepena. Vetar slab, jačine do 3,9 m/s. 

U pančevačkom porodilištu u četvrtak, 12. maja, rođeno je sedam beba, četiri dečaka i tri devojčice

Dežurna služba Hitne medicinske pomoći imala je relativno mirnu noć iza sebe. Najviše problema imali su hronični bolesnici i asmatičari, pa je 40 pacijenata pregledano u ambulanti, a šest u svojim domovima. 

Zbog planiraih radova na električnoj mreži, u petak, 13 maja, bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Pančevu:

od 8 do 10 sati – Šabačka, Subotička-neparna strana, Vršačka od Novosadske do Šabačke, Moše Pijade od broja 110 do 120, Stevana Šupljikca od 107 do 113

od 10 do 12 sati – Moše Pijade od broja 106 do 110, Vojvođanski Bulevar od broja 2 do 16, Subotička

od 12 do 14 sati – Svetozara Miletića od Radničke do Ružine

od 9 do 10 sati – Ulica Petra Predradovića, Maksima Gorkog od Petra Preradovića do kućnog broja 61, Cara Lazara od Petra Preradovića do Vladimira Žestića.

U petak, 13. maja u 12 časova u Narodnom muzeju Pančevo biće predstavljena izložba ‚‚Graditeljsko nasleđe u delima umetnika", autora Nikole Vlajića, etnologa savetnika Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo.

U petak, 13. maja u 18h, u Galeriji savremene umetnosti biće održano svečano otvaranje 6. Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izraza, gde će biti prikazana izložba nagrađenih radova sa konkursa „U vrtu različitosti“.

U okviru ciklusa koncerata povodom Dana Muzičke škole „Jovan Bandur” biće održana tri koncerta, od 12. do 14. maja, na kojima će nastupati učenici, profesori, kao i veliki ansambli, horovi i orkestri. Večeras od 18 i 30 nastupaće profesori ove škole, a izvodiće dela Ž. Masnea, P. I. Čajkovskog, D. Šostakoviča, M. Ravela i drugih autora.

U petak, 13. maja od 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo biće prikazana izložba ‚‚Crno i belo - Priča o čokoladi”, Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

U 20 časova u dvorani Kulturnog centra Pančeva biće prikazan film Dušana Milojkova „Biciklom po Italiji 2015.”

Od 21 čas u dvorani „Apolo” Doma omladine biće organizovano veče džeza na temu petka 13. Ove večeri sviraće Ivan Aleksijević (klavir), Kristijan Mlačak (saksofon), Milan Pavković (kontrabas) i Dušan Ivanišević (bubanj).

 
MarketingNajnovije vesti