Društvo

Kačarevačko jezero omiljeno kupalište Pančevaca

Izvor: 
RTV Pet, 16/07/2021 - 10:40Kačarevačko jezero jedno je od omiljenih kupališta Pančevaca i ostalih žitelja Južnog Banata, a i Beograđana koji ovde dolaze uglavnom vikendom. Jezero ima jednu od najčistijih voda koja dotiče iz dva bunara i za nedelju dana celokupna količina vode se obnovi.

Spas od velikih vrućina ovih dana mnogi su potražili na Kačarevačkom jezeru. Uređeno kupalište sa puno drveća i prirodnog hlada omiljeno je Pančevcima, a ima i onih koji dolaze iz drugih mesta.

Jezero površine 4.000 kvadratnih metara ima jednu od najčistijih voda. Za nedelju dana celokupna količina vode se obnovi, a kvalitet redovno proverava ZZJZ Pančevo.

„Prošle godine smo izbetonirali kompletno dno jezera tako da je voda još bolja nego ranijih godina. Infrastruktura okolo je kompletno uređena, kosimo redovno, tako da naši gosti bilo da su iz Pančeva, Kačareva, Beograda ili drugih mesta mogu samo da uživaju“, rekao je Milorad Đurica, član saveta MZ Kačarevo .

O bezbednosti kupača brinu spasioci, jezero radi od 9,30 do 19 časova, ulaz se ne naplaćuje. Posetiocima su na raspolaganju tuševi, igrališta za najmlađe, prostor za roštiljanje, a Kačarevci spremno dočekuju i goste iz drugih krajeva koji pogotovo vikendom ovde rado dolaze.
MarketingNajnovije vesti