Društvo

KAČAREVO: Nakon rekacije Društva "Ljubimci" na "Slaninijadi" otkazano takmičenje "Uhvati me ako možeš - prase je pušteno"

Izvor: 
013info Sub, 18/02/2023 - 09:24Nakon rekacije Društva prijatelja životinja Ljubimci, na "Slaninijadi" je otkazano takmičenje pod nazivom "Uhvati me ako možeš - prase je pušteno", a koje nije u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja.

Naime, ovo Društvo je od organizatora ovogodišnje "Slaninijade" u Kačarevu  zajedno sa partnerskim organizacijama hitno zatražilo otkazivanje najavljene aktivnosti. Takođe, od nadležnih organa i inspekcija zahtevali su reakciju i hitan inspekcijski nadzor, kako bi predupredili ovakvo delovanje.

- Organizator je obavešten o obavezi da poštuje zakonske propise Republike Srbije, a istovremeno nadležna veterinarska inspekcija obaveštena je i pozvana na regovanje i inspekcijski nadzor u ovom slučaju, kako bi prevenirala kršenje članova zakona za čije je sprovođenje nadležna. Nakon prijema dopisa i verujemo brze rekcije nadležnih organa- ova aktivnost je otkazana, što nam je organizator potvrdio i u dostavljenom imejlu, navodi se u saopštenju "Ljubimaca".
MarketingNajnovije vesti