Kačarevo Ilinden
Društvo

KAČAREVO: „Vardar” obeležio Ilinden uz šah, likovnu koloniju i riblju čorbu FOTO

Izvor: 
013info Sre, 04/08/2021 - 08:55Kačarevačko udruženje makedonaca „Vardar” obeležilo je u ponedeljak, 2. avgusta, u svojim prostorijama praznik Ilinden, važan datum za pripadnike ove nacionalne manjine.

Tada je ova organizacija priredila više zanimljivih sadržaja, kao na primer turnir u šahu, u kojem je pobedio Sande Stojanovski, drugi je bio Efto Pavloski i treći – Slobodan Cvetkovski.

Jedna od članica – Emina Radevska, inače slikarka, organizovala je likovnu koloniju u kojoj je učestvovalo još petoro slikara iz Pančeva i Crepaje, a otvorio je Andreja Cvetkovski, učenik petog razreda. On kao izborni predmet pohađa makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture, što je ovom prilikom pokazao kada je odrecitovao dugačku pesmu „Sproti Ilinden”.

Zabavno je bilo „nadmetanje” u kuvanju riblje čorbe, koju su pripemale dve ekipe – stariji, čiji je glavni majstor bio Radiša Radevski, i mlađi, za koje je kuvao Boro Karafiloski. Sve to je proticalo u pozitivnoj atmosferi, a tokom spremanja bilo je i saradnje, jer su oni iskusniji korisnim savetima nesebično pomagali svojim „rivalima”. Na kraju su svi zajedno uživali u gurmanskom ručku i muziku uživo, uz harmoniku Vasila Bojkovskog i tapane Vanča Stajevskog.

 

Kačarevo Ilinden
kcarevo_2.jpg

Kačarevo Ilinden
kacarevo_1.jpgMarketingNajnovije vesti