Bela Stena
Društvo

Kafe Kupe zakupio 10 ari špica Bele stene

Izvor: 
013info Uto, 07/06/2022 - 14:41SUR Kafe klub i noćni bar "Coupe" dobio je na korišćenje 10 ari zemljišta na špicu ostrva Bela stena, potvrdili su za 013info iz Javnog preduzeća Vojvodinašume.
 
Ugovor o korišćenju šumskog zemljišta u svrhu obavljanja delatnosti zaključen je 4. maja. 
 
Trajanje ugovora je četiri godine. 
 
Obaveze Kupea su da zemljište koristi samo za "usluge primanja i posluživanja pića", da snosi sve propisane troškove za korišćenje površine, da ne gradi ili ne ostavlja stalne objekte sa čvrstim temeljom, da plaća naknadu za korišćenje šumskog zemljišta u roku, da nakon raskida ili po isteku ugovora površinu vrati u prvobitno stanje.
 
"Ugovorom je regulisano i da će se naknada za korišćenje šumskog zemljišta u nešumske namene utvrdili posebnim rešenjem od strane JP Vojvodinašume", navodi to preduzeće. 
 
Vojvodinašume pitali smo i za podatke o drugim korisnicima i vlasnicima objekata na Beloj steni, koju površinu zauzimaju, pod kojim ugovornim uslovima su tu, te da li Vojvodinašume od njih prihoduju i koliko. 
 
"Obaveštavamo Vas da se u vezi izgradjenosti površine radi o zatečenom stanju koje je kao takvo konstatovano u Osnovi gazvdovanja šumama za gazdinsku jedinicu "Donje podunavlje" za period od 2017. do 2026. godine, te JP Vojvodinašume ne raspolaže zahtevanim podacima. JP Vojvodinašume nema zaključene ugovore za ove objekte, niti je odobrilo korišćenje šumskog zemljišta za takvu namenu, da bi moglo da ostvaruje prihode od istih", navodi se u odgovoru. 
 
 MarketingNajnovije vesti