Darija Kisić Tepavčević u Alibunaru

Foto: Aleksandar Tokin
Društvo

Kisić Tepavčević: U Južnobanatskom okrugu vakcinisano oko 40 odsto građana

Izvor: 
013info Uto, 01/06/2021 - 15:26Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je oko 40 odsto stanovnika Južnobanatskog okruga vakcinisano protiv tog virusa.

Ona je posle obilaska vakcinalnog punkta u Alibunaru rekla da je ta opština "primer" dobre kampanje imunizacije pošto je vakcinisan svaki treći stanovnik te lokalne samouprave, prenelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Direktor Doma zdravlja u Alibunaru Milenko Ratković rekao je da je trenutna epidemiološka situacija u toj opštini povoljna i da se drastično smanjuje broj pregleda u Kovid ambulanti.

Ratković je dodao da se vakcinacija uspešno sprovodi i da je u tom cilju organizovan i prevoz meštana do Doma zdravlja, ali i da zdravstveni radnici idu u kućne posete zarad vakcinacije.

Ministarka je i ovom prilikom apelovala na sve građane starije od 16 godina posebno mlade da se vakcinišu protiv koronavirusa.

 
MarketingNajnovije vesti