volonteri Foto: Regionalni volonterski centar Pančevo
Regionalni volonterski centar i Connecting people

Konkurs za dodelu godišnjih Volonterskih nagrada

Pančevo, Čet, 05/11/2015 - 11:51
Mirjana MarićPovodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obeležava 5. decembra, Regionalni volonterski centar i Connecting people raspisali su konkurs za dodelu godišnjih Volonterskih nagrada.

Volontersku nagradu dodeljuje Regionalni volonterski centar – Pančevo uz podršku Počasnog žirija koji čine ugledni pojedinci iz zajednice, čija je uloga selekcija kandidata i donošenje odluke o nagradama. Regionalni volonterski centar – Pančevo poziva udruženja, ustanove i institucije da predlože kandidate za dodelu godišnjih volonterskih nagrada za područje Južnog Banata u slededim kategorijama – NajVolonter/ka i NajVolonterska akcija.

Najvolonter/ka je nagrada koja se dodeljuje pojedincima koji su volonterskim radom doprineli delovanju za opšte dobro na teritoriji Južnog Banata u periodu od 1. novembra 2014. godine do 1. novembra 2015. godine. NajVolontera/ku mogu predložiti neprofitne organizacije (udruženja, fondacije, ustanove ili institucije sa teritorije Južnog Banata).

Nagradu za NajVolontersku akciju dodeljuje se udruženjima, neformalnim grupama, koje su realizovale volontersku akciju na teritoriji Južnog Banata u periodu od 1. novembra 2014. godine do 1. novembra 2015. godine. Volonterske aktivnosti mogu da budu iz oblasti prevencije zavisnosti, socijalne aktivnosti za decu i mlade, brige o starijima, kulture i umetnosti, zaštita okoline, zaštita i zbrinjavanje životinja i briga o siromašnima.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2015. godine. Nagrade de biti uručene na „Sajmu volontera i organizatora volontiranja“, koji će se održati u dvorani „Apolo“ u Pančevu, 5. decembra 2015. godine.

Detaljne informacije o konkursu možete pogledati ovde.
MarketingNajnovije vesti