Maska rukavice Foto: pixabay
Društvo

Korona u vojvođanskim domovima i ustanovama socijalne zaštite: Zaraženi evidentirani i u Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu

Izvor: 
021.rs Sre, 09/03/2022 - 10:12Ukupno 18 smeštenih i 10 zaposlenih zaraženo je kovidom u vojvođanskim ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare i odrasle.

Prema informacijama pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, virus je prisutan u 12 državnih i privatnih ustanova.

Zaraženih ima u Domu za duševno obolela lica Čurug, Centru za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, kao i u Gerontološkom centru u Bečeju.

Zaraženi kovidom evidentirani su i u gerontološkim centrima u Vršcu i Zrenjaninu, u Domu za stare i penzionere u Kuli, u Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu i Domu za stare "Maksimović" u Subotici.

Na spisku su još Dom za duševno obolele "1. oktobar" Stari Lec, domovi za smeštaj odraslih i starijih "Miserikordia" u Kikindi i "Kladomox plus" u Subotici, kao i Dom "Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac" u Novom Bečeju.
MarketingNajnovije vesti