Društvo

Kuća bezbednosti - policija u službi građana

Izvor: 
013info Čet, 21/04/2016 - 15:06PANČEVO - U četvrtak, 21. aprila, u ulici Vojvode Radomira Putnika, počelo je s radom "Savetovalište za bezbednost - kuća bezbednosti". Zadatak ove kancelarije, u kojoj će raditi tri policijska službenika, koji će pokrivati linije rada policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, kriminalističke policije i upravnih poslova, je da se razvije saradnja i partnerstvo sa građanima u smislu pružanja pomoći građanima u rešavanju njihovih problema. 

Otvaranju „Kuće bezbednosti" prisustvovali su vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, načelnik Policijske uprave Pančevo Nikola Popovac i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

 

img_6166.jpg

 

„Kancelarija je, zahvaljujuću aktivnostima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Popovca, prva takva institucija u Republici Srbiji, gde će građani Pančeva moći sakodnevno da pristupe i od policijskih službenika dobiju sve potrebne informacije po pitanjima koja se tiču građana, a odnose se na bezbednost, pitanja kriminala i pitanja koje su u nadležnosti ove Policijske uprave – upravne poslove i bilo koja druga gde će građani dobiti jasan i nedvosmislen odgovor i biti brzo upućeni u rešavanje svojih problema“, istakao je vršilac dužnosti direktora policije, Vladimir Rebić.

Načelnik Policijske uprave Pančevo Nikola Popovac rekao je da je su za početak opredeljene četiri linije rada - kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti, saobraćajna policija i upravni poslovi.

„Ovo je primer rada policije u lokalnoj zajednici gde je policija u službi građana“, istakao je Popovac.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, rekao je da je bezbednost grada Pančeva prioritetan cilj i da je u ostvarivanju tog cilja saradnja lokalne samopurave i Policijske uprave Pančevo izuzetna.
MarketingNajnovije vesti