Voliš muziku, fotografiju, film? Razmišljaš o letnjoj avanturi, novim poznanstvima, kvalitetnom druženju? Želiš da naučiš kako se vodi blog i pišu reportaže?

Letnji volonterski kamp na Freedom art festivalu

Pančevo, Pon, 27/07/2015 - 12:54
Aleksandar Stojković
Regionalni volonterski centar Pančevo poziva volontere na prvi letnji volonterski kamp koji se organizuje u Pančevu. Letnji volonterski kamp u Pančevu jedan je od 30 kampova koji se organiziju u Srbiji ove godine u okviru projekta “Mladi su zakon” podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta. 

Freedom art festival slavi slobodu umetničkog stvaranja i slobodu izražavanja, i sastoji se iz muzičkog, filmskog i edukativnog dela.  Festival će posetiti 50 volontera iz Berlina i cele Evrope. Učesnici volonterskog kampa učestvovaće u realizaciji festivala i ispratiće ga kroz objektiv – praveći fotografije i snimajući kratke video reportaže i pisanu reč – pišući blogove sa lica mesta.

Tokom dve nedelje trajanja kampa učesnici će pored novih poznanstava i novih znanja iz oblasti fotografije i novinarstva, imati priliku da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, učestvuju u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama. Za učesnike kampa biće organizovana i jednodnevna ekskurzija do belocrkvanskih jezera i jednodnevna poseta gradskom bazenu.

Učesnici će biti smešteni u zgradi Streljačke družine “Pančevo 1813” nastale u devetanastom veku, koju su tokom proteklih sto godina posetile važne istorijske ličnosti kao sto su knez Aleksandar Karađorđević i austrijski car Franc Jozef I, koja se nalazi u neposrednoj blizini Narodne bašte, najveće i najlepše zelene oaze u Pančevu. Učesnici će uređivati streljanu, i svakoga dana sami pripremati hranu koju će obezbediti organizator kampa.

Da biste obezbedili svoje učesće na kampu potrebno je da se prijavite na sledećem linku. Učesće na kampu je besplatno.
MarketingNajnovije vesti