Ljubimci su deo naše porodice
Društvo

Likovni konkurs „Ljubimci su deo naše porodice" u Pančevu i na Filipinima

Izvor: 
Društvo za zaštitu životinja „Ljubimci Pet, 05/10/2018 - 09:48Dve organizacije - "Animal kingdom foundation" sa Filipina i Društvo prijatelja Životinja LJUBIMCI iz Srbije organizuju likovni konkurs sa istom temom: "Ljubimci su deo naše porodice"- istovremeno u svojim opštinama, u saradnji sa obrazovnim institucijama. Nakon zatvaranja konkursa i prikupljanja umetničkih dela, posebna komisija će odabrati najzanimljivije umetničke radove i pripremiti ih za razmenu i izložbu.

Izabrani radovi će biti poslati sa Filipina organizaciji "Ljubimci" gde će biti izloženi u jednoj od gradskih galerija. Isto tako, likovni radovi prikupljeni u Pančevu će biti poslati na Filipine kako bi bili uključeni u izložbu u ovoj zemlji. Tokom izložbe će biti izabrani najzanimljiviji radovi, a malim umetnicima će biti dodeljene diplome i zahvalnice.

Ova kulturna razmena će nam pokazati kakvu perspektivu naši najmlađi građani imaju o kućnim ljubimcima i njihovom odnosu prema ljudima - posebno u okviru porodice.

Povezivanje dve strane sveta sa ovom zajedničkom temom i bavljenje pitanjem poput veza između ljudi i životinja sigurno će nas dovesti do zanimljivih zaključaka kroz komparativnu analizu socijalnih i kulturoloških razlika.
MarketingNajnovije vesti