Zavod za javno zdravlje očekuje odluku osnivača

Ljilja Lazić: O preseljenju odlučuju Upravni odbor i AP Vojvodina

Pančevo, Pet, 09/12/2016 - 13:16
Vladimir Đoković


Posle najave da će se Zavod za javno zdravlje sa dugogodišnje lokacije preseliti privremeno na druge dve više informacija zatražili smo od direktorke ove zdravstvene ustanove čiji je osnivač autonomna pokrajina Vojvodina dr Ljilje Lazić.

- Direktor Opšte bolnice je uputio zahtev pa smo i razgovarali o lokacijama koje je on predložio. Njegov dopis prosledili smo našem Upravnom odboru i osnivaču Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Čekamo njihova dalja uputstva, istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Zavod već godinama čeka na završetak nove zgrade u koju bi mogao da se preseli i nastavi da obavlja svoju delatnost po dostignutim standardima.

- Potpuno podržavamo potrebu rekonstrukcije Opšte bolnice kao i završetak nove zgrade Zavoda za javno zdravlje. Najbolje bi bilo da se to uradi u paketu, konstatuje dr Ljilja Lazić.

Što se mogućeg raseljavanja na dve lokacije tiče direktorka Zavoda za javno zdravlje naglašava da to nije u njenoj nadležnosti jer je upravljenje imovinom u nadležnosti Upravnog odbora i osnivača Zavoda.  

- To nije u nadležnosti direktora Zavoda. Upravljanje imovinom Zavoda za javno zdravlje je u nadležnosti  Upravnog odbora i našeg osnivača autonomne pokrajine Vojvodina, zaključuje direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljilja Lazić. 
MarketingNajnovije vesti