Todor Stefanov
Društvo

Malom Todoru potreban stan u Pančevu. Već dva meseca njegova majka bezuspešno pokušava da ga iznajmi

Izvor: 
013info Ned, 08/05/2022 - 18:33Porodica Todora Stefanova, deteta obolelog od mikrocefalije, hipertonije ruku i nogu, hipotonije već dva meseca bezuspešno pokušava da iznajmi stan u Pančevu. Kako su članovi Humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić, stan bi bio plaćen preko računa, tako da je potrebno da bude iznajmljen preko agencije.
 
Milica Stefanov, majka malog Todora obratila se našoj redakciji sa molbom da obavimo ovo jer, kako kaže već dva meseca ne mogu da pronađu smeštaj.
 
- Todoru su svakodnevno potrebne fizikalne i radne terapije, logopedski i defektološki tretmani. Suprug, sin i ja zivimo u Dolovu, a već dva meseca bezuspešno pokušavamo da iznajmimo stan u Pančevu zbog blizine rehabilitacionih centara. Stan moramo iznajmiti preko agencije, a plaćanje bi išlo preko računa Fondacije. Nažalost, naišli smo na veliku prepreku - nerazumevanje agencija. Skoro sve agencije u Pančevu su nas otvoreno odbile, ne žele da sarađuju sa nama. Jedna agencija prihvatila da nam nađe stan, ali nas vec dva meseca vrti u krug pričom "stan je izdat, čekamo sledeči, ovaj stan nije za vas, cekamo sledeći... " . A nama je HITNO. Svaki dan nam je bitan, rekla nam je Milica Stefanov.
 
Ona nam je rekla i da je njima potreban stan do 50 kvadratnih metara.
 
Pa ako želite da iznajmite ovakvu nekretninu, pod ovakvim uslovima, javite se Milici na broj 063 7845-446.
 

Todor je rođen 02.09.2020. godine u Pančevu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kada je  bio star 4 meseca majka je primetila da je mnogo miran za taj uzrast, da ne pomera rukice i nogice.

Otišli su kod pedijatra koji ih je uputio na dalju dijagnostiku u UDK Tiršova u Beogradu. Specijalističkim pregledima neurologa, fizijatra i neurohirurga uspostavljene su mu dijagnoze mikrocefalija, hipertonija ruku i nogu kao i hipotonija glave i trupa. Odmah je krenuo kod fizijatra na fizikalne tretmane.

Todor je dečak od godinu i po dana koji još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. Uprkos nedaćama koje su ga snašle, izuzetno teškim dijagnozama, Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući radu i trudu, brojnim terapijama koje je pohađao, ostvario je napredak, ali to nije dovoljno.

 

 
MarketingNajnovije vesti