Skola
Društvo

Manje časova za osnovce

Izvor: 
Novosti Uto, 19/04/2016 - 10:53


Zavod za unapređivanje obrazovanja predložio je plan rasterećenja učenika osnovnih škola. Učenici bi, ako se ideja sprovede, već od septembra mogli da imaju manje časova nedeljno.

Osnovci bi od naredne školske godine trebalo da imaju manje časova u rasporedu, a u tom rasterećenju mogli bi da ostanu bez dela nastave stranih jezika, prenose „Novosti". Postoje dva predloga promene nastave jezika, od kojih jedna kaže da bi bio zadržan broj časova, ali drugi strani jezik više ne bi bio obavezan. Druga ideja je da drugi strani jezik bude obavezan u petom i šestom, a u sedmom i osmom da bude izborni. Đaci petog, sedmog i osmog razreda učili bi ga po dva časa. U šestom razredu bi oba strana jezika imala po 1,5 časova nedeljno i po 15 časova blok nastave godišnje.

Ovo su dva predloga Plana rasterećenja učenika u osnovnim školama, koja je na zahtev ministra prosvete dr Srđana Verbića pripremio Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Direktor Zavoda dr Zoran Avramović potvrdio je „Novostima" da su obe varijante poslate u Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Opširnije na linku.
MarketingNajnovije vesti