medicinska-skola
Društvo

Medicinska škola "Stevica Jovanović" zvanično prva "pet friendly" škola u Srbiji

Pančevo, Sub, 24/10/2015 - 19:05
Mirjana MarićU Medicinskoj školi "Stevica Jovanović", u petak, 23. oktobra potpisan je sporazum o dugoročnoj saradnji između ove školske ustanove i Društva prijatelja životinja "Ljubimci". 

U narednom periodu ova organizacija će održati seriju predavanja, a u okviru škole će takođe biti oformljena i sekcija u kojoj će učenici imati prilike da nauče mnoge korisne i zanimljive detalje iz oblasti dobrobiti životinja, njihovog ponašanja i zdravstvene nege.

Predsednik Društva prijatelja životinja “Ljubimci” Ivan Kurajov rekao je za 013info da će biti održano 18 uvodnih predavanja u svakom razredu ove škole, kako bi se učenici informisali čime se ova organizacija konretno bavi i eventualno opredelili da postanu aktivni učesnici u ovom programu.

''S đacima koji budu zainteresovani formiraćemo radionice u okviru same škole. Ove radionice će funkcionisati poput sekcija gde će oni imati prilike sa saznaju sve o životinjama od raznih stručnjaka, veterinara, pravnika i ljudi iz same organizacije koji se bave zaštitiom životinja već duže vreme. Plan je da đaci takođe posete i prihvatilišta i azile za životinje'', rekao je Ivan Kurajov.

Društvo prijatelja životinja ''Ljubimci'' se već duže vreme bavi edukacijom, prvenstveno dece u osnovnim školama. Međutim, uspostavljanje dogovora sa Medicinskom školom predstavlja veliki korak, jer je ovo prva škola koja je potpisala ugovor sa organizacijom koja se bavi životinjama.

Ukoliko bude interesovanja, ovaj projekat će se nastaviti i u narednoj školskoj godini.

M.M.Veličković

 
MarketingNajnovije vesti