Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, posetio pančevačka sela

Društvo

Ministar poljoprivrede posetio pančevačka sela

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 23/12/2019 - 16:01Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, posetili su poljoprivredna gazdinstva u Omoljici i Ivanovu, gde su razgovarali sa paorima. U Omoljici posetili su ratare Savu i Vladimira Lazarova, koji obrađuju 750 hektara, a u Ivanovu Jozu Telbisa, ratara i voćara, koji uz 200 hektara obrađuje i pet hektara pod kajsijom.

Ministar Nedimović je poljoprivrednike upoznao sa merama koje Ministarstvo predviđa za naredne godine, kako bi olakšalo posao poljoprivrednicima. Međutim, interesovanje zemljoradnika je bilo slabo, jer su u oba sela razgovorima prisustvovala po tri poljoprivrednika uz domaćine.

„Već sada mogu da najavim da će iduće godine cena suncokreta bez PDV-a biti 35 dinara. To je cena koja se predviđa zbog kretanja na tržištu. Planiramo veće podsticaje za kupovinu poljoprivredne mehanizacije uz značajne povraćaje sredstava“, rekao je između ostalog ministrar Nedimović.

Ratare je posebno interesovalo zbog čega plaćaju velika sredstva za odvodnjavanje, kad od „Vojvodina voda“ nemaju ništa. Obećano im je da će ministar s direktorom „Vojvodina voda“ doći u Omoljicu, kako bi se ovaj problem rešio. Hoće li do susreta doći, ostaje da vidimo.
MarketingNajnovije vesti