Društvo

Ministarstvo: Nema prepreka za letovanje u Turskoj

Pančevo, Sre, 20/07/2016 - 12:39
Mirjana MarićPredstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se na sastanku u utorak, 19. jula da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

On je agenciji Beta rekao da su se učesnici sastanka složili da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj, a rečeno je i da neće biti zvaničnih zabrana države da se putuje u tu zemlju.

„Turisti mogu da putuju u Tursku, nema razloga da se otkazuju aranžmani”, rekao je Lainović i dodao da se potvrđeno da na destinacijima nema problema i da putnici mogu da se osećaju bezbedno. On je rekao i da je samo mali broj putnika odustao od letovanja i da agencije imaju samo pet do sedam odsto otkaza putovanja.  „U ovoj sezoni prodato je 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati”, rekao je Lainović. Pošto nema zvaničnih zabrana putnici sami odlučuju da li će otići na uplaćeno letovanje, a turistička agencija putnicima može da vrati novac samo u slučaju da postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili da se proglasi vanredno stanje na destinaciji.

Iz pančevačkih agencija smo dobili informacije da je ove godine, generalno manja zainteresovanost za Tursku, kao i za Egipat. Pančevci se češće odlučuju za letovanje u Grčkoj i ti aranžmani se prodaju bez problema. Do sada nije bilo otkazivanja putovanja za Tursku, a ukoliko ih i bude oni će se otkazivati po opštim uslovima putovanja.

Pančevačke agencije dobile su saopštenje, koje kaže da je situacija u Turskoj stabilizovana i da je na moru mirno kao i u prethodnom periodu. U saopštenju je navedeno da u Turskoj nije proglašeno vanredno stanje, niti postoje ikakve restrikcije u kretanju. S obzirom na situaciju, za polaske koji se storniraju do kraja jula, penali su avio karta 189 evra + doplata za gorivo 10 evra. Za polaske u avgustu postupaće se po opštim uslovima putovanja.  
MarketingNajnovije vesti