Dr Zoran Savić ispred apoteke u Karađorđevoj (foto:V. Đoković)

Dr Zoran Savić, predsednik sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Ministarstvo zdravlja da uključi struju Apoteci Pančevo

Pančevo, Pet, 22/07/2016 - 12:23
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 22.jul - Situacija u kojoj se posle isključenja električne energije našla Apoteka Pančevo bila je prilika da se dr Zoran Savić, predsednik sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije zapita da li je ovo početak katastrofe zdravstvenog sistema.

„U uređenoj zemlji ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju, očigledno da smo daleko od uređene zemlje” – izjavio je Savić koji je posetio zaposlene u Apoteci Pančevo.

Kako je konstatovao, u Apoteci Pančevo nije samo reč o onemogućavanju zaposlenih da rade nego i o ukidanju prava građanima na zdravstvenu zaštitu.

„Teško je reći ko je kriv, ali kada su lokalne samouprave preuzimale Apoteke preuzele su i obavezu da se brinu ne samo o zaposlenima već i o pravu građana na zdravstvenu zaštitu. Pored menadžmenta i Grad Pančevo kao osnivač snosi odgovornost” - precizirao je Savić.

Osim što smatra da se struja Apoteci mora uključiti, Savić smatra da treba tražiti akciju Ministarstva zdravlja. Ne samo za problem u Pančevu već za sistemsko rešenje, jer su mnoge ustanove po Srbiji u problemima.

„Jedno od rešenja je da Ministarstvo zdravlja preuzme ingerencije i osnivačka prava nad svim zdravstvenim ustanovama, pa i apotekama. Neodrživa je situacija koja je vidljiva u Pančevu da niko ne želi da preuzme odgovornost” – zaključio je Savić.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti