Igor Mirovic
Društvo

Mirović će obići domove za smeštaj dece i omladine, među njima pančevački i „Spomenak“

Izvor: 
013info Pet, 02/07/2021 - 10:41Pokrajinska vlada kontinuirano vodi računa o svih šest domova za smeštaj dece i omladine kojima je osnivač, i do sada nisu zabeležene nepravilnosti u radu ovih ustanova, niti je konstatovano zanemarivanje korisnika.

U protekle četiri godine Pokrajinska vlada izdvojila je 260,7 miliona dinara za poboljšanje standarda i kvaliteta života korisnika i zaposlenih u tim ustanovama, dok će novim rebalansom pokrajinskog budžeta biti izdvojeno više od 70 miliona dinara.

Investiciona ulaganja u poboljšanje uslova života i rada u tim ustanovama su značajna, a Pokrajinska vlada jednako brine i o stručnom aspektu rada sa decom, što potvrđuju i redovni ispekcijski nadzori kojih je od 2018. godine do danas bilo ukupno sedamnaest. Od početka ove godine inspekcija je kontrolisala domove u Veterniku i Sremskoj Kamenici i u njima nisu utvrđene nepravilnosti u radu.

„Iako su inspekcijski izveštaji pozitivni, lično sam naložio da se izvrše dodatne kontrole i ostalih ustanova. Pokrajinska vlada u potpunosti je na raspolaganju službama, građanima i nevladinim organizacijama jer je to veoma bitno za celokupnu zajednicu. Nastavićemo da vodimo računa o najosetljivijim grupama i da kontinuiranim ulaganjima unapređujemo uslove u cilju stvaranju jednakih mogućnosti za sve“, naveo je Mirović.

On je istakao da će tokom narednih nedelja, bez najave, obići sve domove za smeštaj dece i omladine kako bi se i lično uverio u stanje u tim ustanovama.

Reč je o ustanovama za decu i omladinu – Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, Dom „Veternik“, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu, Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi, Dom za decu i omladinu „Miroslav Antić Mika“ u Somboru i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici. U njima je smešteno ukupno 512 dece i mladih.
MarketingNajnovije vesti