Narodna stranka
Društvo

MO Narodne stranke Jabuka pokreće peticiju za vraćanje trojke na stari red vožnje

Izvor: 
013info Pet, 15/10/2021 - 19:53Ispred Zelene pijace u nedelju, 17. oktobra od 9 do 11 časova, Narodna stranka Pančevo počinje sa sakupljanjem potpisa i traži od nadležnih organa (gradske vlasti, saobraćajne policije, Pantransporta) vraćanje polazaka na liniji broj tri do kraja dana na sat vremena.

Narodna stranka podseća da su sada polasci samo do 17 časova i ističe da sadašnji red vožnje ne zadovoljava potrebe putnika.

“Nesaobraćanje trojke posle 17 časova je mnogima uskratilo mogućnost da se javnim prevozom vrate sa posla, iz škole, da mladi odu na trening ili šetnju gradom. U trojci je u večernjim satima uvek bilo nekoliko desetina putnika u svakom autobusu”, stoji u saopštenju.

Ukidanjem trojke, kako navode, došlo je do stvaranja velike saobraćajne gužve na Jabučkom putu i dalje prema Jabuci. Sada, ističu, ta deonica podseća na Ibarsku magistralu u najgorim danima pre puštanja auto-puta.

Dodaju i da je povećanje broja vozila na putu direktno prouzrokovalo i povećanje saobraćajnih incidenata, kao i da je bezbednost saobraćaja dovedena u pitanje.

"Takođe, tražimo da linija Tri L kreće iz centra Tesle zbog potreba putnika kako ne bi pešačili dodatnih  dva kilometara", navode iz Narodne stranke i zaključuju da normalnim i razumnim ljudima nije jasno zašto je lokalna gradska vlast ukinula trojku u večernjim satima.

 
MarketingNajnovije vesti