Društvo

MUP: Cilj je veća bezbednost u školama

Izvor: 
MUP Srbije Pet, 21/08/2015 - 09:17Mup Srbije saopštio je da će, povodom početka nove školske 2015/2016. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa školskim upravama i drugim društvenim subjektima, sprovesti brojne preventivne i edukativne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika u školama.

Kako bi se utvrdili prioriteti i smernice, na inicijativu policije, biće organizovani sastanci pripadnika MUP-a sa direktorima škola i predstavnicima školskih uprava.

U cilju afirmacije pozitivnih društvenih vrednosti i razvoja bezbednosne kulture, učenici će biti uključeni u preventivne projekte "Škola bez nasilja", "Školski policajac", "Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih", "Sport-škola-policija" i druge.

Planirane su raznovrsne edukacije, prvenstveno usmerene na bezbedno učešće u saobraćaju za učenike nižih razreda, kao i predavanja na temu prevencije alkoholizma i zloupotrebe opojnih droga, trgovine ljudima, sprečavanja elektronskog nasilja i zloupotrebe društvenih mreža, za starije đake.

MUP poziva građane da dobronamernim ponašanjem, predlozima i saradnjom doprinesu većoj bezbednoti učenika tokom nove školske godine.
MarketingNajnovije vesti