Do jeseni biće završena kontrola divlje gradnje koja je u Pančevu van legalizacionih tokova

Na 1.400 adresa popisane nelegalnosti

Pančevo, Čet, 25/08/2016 - 11:24
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 25. avgust Za oko pola godine rada dvanaestočlani gradski tim koji vodi građevinska inspekcija obišao je šest gradskih mesnih zajednica i na 1.400 adresa konstatovao sumnju u nepostojanje nelagalnih objekata. Tim je formiran i posao se obavlja na osnovu Zakona o legalizaciji koji je donet krajem novembra prošle godine. Rok za popis svih 17 celina na teritoriji Grada Pančeva, što je praktično 17 mesnih zajednica od toga 8 gradskih i 9 seoskih, jeste godinu dana.

Građevinska inspekcija je nosilac ovog posla, ali na teritoriji grada Pančeva imamo 3 građevinska inspektora i dva saradnika. Zato smo još početkom godine tražili pomoć od gradonačelnika i angažovanje 30 ljudi za posao popisivanja stanja na terenu. Pomoć smo dobili i praktično svakodnevno je na terenu dvanaest ljudi. Trenutno smo na Novoj i Staroj Misi i Kudeljarskom nasipu. Prema našim očekivanjima, do kraja jednogodišnjeg roka uspećemo da obiđemo sve gradske mesne zajednice. Odnosno, popišemo i Stari Tamiš i Vojlovicu – objašnjava šef gradske građevinske inspekcije Živana Francuz.

Popisivači se na terenu pojavljuju sa rešenjima i nemaju previše problema da objasne građanima šta im je posao. Stanje na terenu upoređuju sa još uvek nezvaničnim državnim satelitskim snimkom stanja iz novembra 2015. godine. Uočeno beleže u pojedinačni popisni list gde uvode i fotografije stanja na terenu, a popunjenog ga potpisuje i građanin.

Po zakonu, posle obilaska svake celine trebalo bi da usledi pisanje rešenja o uklanjanju. Na početku smo tako i radili, pa postoji dvadesetak rešenja. Posle je zaključeno da, dok državni satelitskih snimak ne postane zvaničan dokument, ne pišemo rešenja. Iz pokrajinskog sekretarijata nam je objašnjeno da bi u sadašnjoj situaciji žalbe na rešenja bile usvajane – naglasila je Živana Francuz.

 
MarketingNajnovije vesti