Foto: Pixabay.com
Društvo

Na granicama čekanje do sat vremena

Izvor: 
Tanjug Ned, 24/07/2016 - 09:14Saobraćaj je jutros pojačanog intenziteta, a zbog turističke smene i većeg broja vozila koja prolaze kroz našu zemlju, moguća su povremeno desetominutna zadržavanja na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova i Nais.

Zbog toga iz Auto Moto Saveza Srbije vozačima savetuju da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok vozila, a samim tim i smanjilo vreme zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije, trenutno zadržavanja na graničnom prelazu (GP) Batrovci je oko 60 minuta na ulazu u Srbiju, dok se na Šidu čeka u intervalu od 30 do 40 min.

Na GP Horgoš zadržavanja su u proseku oko 60 minuta u oba smera. Oko sat vremena čeka se i na GP Gradina sa Bugarskom.

Pojačan je saobraćaj i na prelazima sa Crnom Gorom zadržavanja su na ovim prelazima promenljiva i kreću se u vremenu od 30 do 40 min. Sa Makedonijom na GP Preševo zadržavanja se kreću od 30 do 40 min kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebnom u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, navodi AMSS u saopštenju.

Od sutra će doći do obustave saobraćaja na državnom putu II B reda broj 313, deonica Rakovac-Zmajevac, zbog radova na urgentnom održavanju puta. Saobraćaj se za vreme obustave preusmerava prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na državni put I B reda broj 21, državni put II A reda broj 119, lokalni put preko Fruške gore-Partizanski put i ulice kroz naseljena mesta.

Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom, navodi AMSS.
MarketingNajnovije vesti