Pesničko veče
Društvo

Na humanitarnoj pesničkoj večeri u Beogradu učestvovali i Pančevci

Izvor: 
013info Uto, 17/05/2022 - 19:52














Udruženje svih studenata „Studentarija“ u saradnji sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe organizovalo je humanitarno pesničko veče u Jazz baru Sinatra u Beogradu.

Publika je imala priliku da čuje stihove neafirmisanih autora među kojima su se našli i mladi pančevački pesnici i pesnikinje Vladana Plavšić, Marinela Boljancu, Ilija Tepšić i Mihailo Kljajević.

Pored njihovih, Ksenija Došljak i Filip Jovanović govorili su i stihove koje su napisali Ksenija Kalezić, Stefan Manojlović i Dragoš Robović.

Ovaj događaj je imao za cilj da omogući studentima koji se bave poezijom da predstave svoja dela publici kao i da se prikupe sredstva za pomoć višedetnim socijalno ugroženim porodicama.

Shvatili smo da kada si student i neafirmisani autor, ti nemaš gde da predstaviš svoju poeziju, a to je zaista potrebno. Takođe, složili smo se da bi bilo jako lepo da ovakav događaj bude humanitarnog tipa i zbog toga smo kontaktirali humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe koja je  podržala našu ideju da organizujemo ovo pesničko veče“, rekao je Ilija Tepšić, potpredsednik udruženja „Studentarija“, jedan od organizatora događaja i pesnik.

Novčana pomoć koju su prikupili iznosi 7.070 dinara, a organizatori se nadaju da će sledećeg puta okupiti još više ljudi i da će samim tim i suma novca biti veća.

Još jednom se u praksi pokazala kao tačna tvrdnja da naše malo nekome znači mnogo i da kada se udružimo možemo više nego kada smo sami. Možda ne možemo promeniti svet, ali možemo nečije sutra učiniti bar malo boljim.

 








Marketing



Najnovije vesti