Društvo

Na konkurs za direktora Opšte bolnice Pančevo prispela jedna prijava

Izvor: 
013info Čet, 09/02/2023 - 09:38Rok za podnošenje prijava na konkurs za direktora Opšte bolnice Pančevo istekao je u ponedeljak, 6. februara. Kako 013info saznaje, Upravni odbor Opšte bolnice Pančevo je na sednici održanoj u sredu, 8. februara, konstatovao da je prispela jedna prijava, da je ista podneta blagovremeno i da je potpuna.

Sledeća sednica Upravnog odbora Opšte bolnice Pančevo trebalo bi da se održi  22. februara, a na njoj će Upravni odbor obaviti razgovor sa kandidatom koji učestvuje u izbornom postupku i svoj predlog kandidata za direktora dostaviti osnivaču, to jest, Pokrajinskoj vladi, potvrđeno je za naš portal.

Odredbama zakona između ostalog je propisano da se direktor zdravstvene ustanove imenuje na osnovu javnog konkursa, koji raspisuje upravni odbor zdravstvene ustanove. Po isteku roka za podnošenje prijava na konkurs za direktora, upravni odbor pregleda sve prispele prijave i podnete dokaze i sastavlja spisak kandidata među kojima se sprovodi izborni postupak koji potpisuju svi članovi upravnog odbora.

Kandidatima među kojima se sprovodi izborni postupak za direktora dostavlja se pismeno obaveštenje o tome kad otpočinje izborni postupak. U izbornom postupku za direktora, upravni odbor obavlja usmeni razgovor sa svim kandidatima među kojima se sprovodi izborni postupak, ocenjuje stručne osposobljenosti, znanja i veštine kandidata.

Podsetimo, odlukom Upravnog odbora je na sednici održanoj 19. januara raspisan javni konkurs za direktora Opšte bolnice Pančevo. Oglas o javnom konkursu za direktora Opšte bolnice Pančevo objavljen je 27. januara  u „Službenom glasniku Republike Srbije“ br. 6/23., kao i u dnevnim novinama „Politika“ i na internet stranici Ministarstva zdravlja.
MarketingNajnovije vesti