Trabsnafta
Društvo

Naftovod između Srbije i Mađarske investiraće „Transnafta“ Pančevo

Izvor: 
Biznis.rs Sre, 08/02/2023 - 17:39Projekat izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske, od Alđe do Novog Sada, u dužini od 128 kilometara, iznosiće oko 100 miliona evra na teritoriji Srbije, saopštilo je u sredu Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ministarka Dubravka Đedović razgovarala je sa vršiocem dužnosti direktora „Transnafte“ Pančevo, koja bi bila investitor tog projekta, o pripremi izgradnje novog naftovoda, kojim će se diverzifikovati snabdevanje naftom.

Ona je podsetila da je prilikom jučerašnjeg susreta sa ministrom spoljnih odnosa i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, iskazana podrška realizaciji ovog projekta kao i da će „Transnafta“ početi razgovore sa mađarskom kompanijom o tehničkim detaljima.

„Realizacijom ovog projekta obezbedila bi se diversifikacija snabdevanja sirovom naftom i povećali bismo sigurnost snabdevanja rafinerije nafte Pančevo. Takođe, smanjili bi se i ukupni troškovi transporta sirove nafte u odnosu na transport do Omišlja, a zatim naftovodom do granice sa Srbijom“, poručila je Đedović.
MarketingNajnovije vesti