nagrade
Manifestacija "Dunja i jesenji plodovi"

Nagrade za udruženja žena iz Dolova, Starčeva i Banatskog Novog Sela

Izvor: 
013info Pon, 19/10/2015 - 15:14


Udruženje žena ''Vredne ruke Banata'' iz Vladimirovca organizovalo je, u subotu 17. oktobra, po četvrti put manifestaciju pod nazivom ''Dunja i jesenji plodovi''.

Na ovoj manifestaciji je učestvovalo jedanaest udruženja iz više opština, gde se više od sto učesnica predstavilo raznim jesenjim plodovima, a na prvom mestu dunjama i proizvodima od ovog voća.

Događaj su uveličali i specijalni gosti koji su došli iz istočne Srbije, iz mesta koje se nalazi pored Timoka. Oni su se predstavili bogatim kulturno-umetničkim programom - vlaškim igrama i pesmama iz ovog kraja.

Manifestacija ''Dunja i jesenji plodovi'' je takmičarskog karaktera, gde se svaki godine ocenjuju kategorije  – Najlepši i najbogatiji štand, Slane pite od jesenjih plodova i Slatke pite od jesenjih plodova.

Prvo mesto u kategoriji Najlepši i najbogatiji štand osvojilo je Udruženje žena ''Banaćanke'' iz Toraka, drugo mesto Udruženje ''Etno art'' iz Ovče i treće Udruženje žena ''Dolovke'' iz Dolova.

U kategoriji Slane pite od jesenjih plodova prvo mesto pripalo je Udruženju žena ''Dolovke'' iz Dolova, drugo ''Uljmankama'' iz Uljme i treće Udruženju ''Novoseljanke'' iz Banatskog Novog Sela

U najslađoj kategoriji, Slatke pite od jesenjih plodova prvo mesto osvojilo je Udruženje ''Dobričanke'' iz Dobrice, drugo ''Neolit'' iz Starčeva i treće ''Banaćanke'' iz Toraka.

M.M.Veličković
MarketingNajnovije vesti