Konkurs ‚‚Vetropark u mojoj opštini"

Nagrađeni najbolji likovni radovi posvećeni vetroparkovima

Pančevo, Sre, 15/06/2016 - 13:47
Tanja Marin


Povodom Međunarodnog dana vetra, koji se obeležava 15. juna širom sveta, kompanija ‚‚Elicio", vlasnik domaćih privrednih društava ‚‚Electrawinds S” i ‚‚Electrawinds Mali WF”, organizovala je nagradni likovni konkurs za svu školsku decu iz opštine Alibunar na temu ‚‚Vetropark u mojoj opštini”.

Više od 80 đaka poslalo je svoje radove, a najboljih devet nagrađeno je vrednim nagradama. Ceremonija uručenja nagrada organizovana je u OŠ ‚‚Prvi maj” u Vladimirovcu, gde je i postavljena izložba svih radova koji su učestvovali na konkursu.

Kompanija ‚‚Elicio” razvija i planira izgradnju vetroparkova Alibunar (42 MW) i Malibunar (8 MW). Velika zaintreresovanost dece za likovni konkurs pokazatelj je da mladi naraštaji u lokalnoj zajednici progresivno gledaju u budućnost opštine.

Za vetroparkove ‚‚Alibunar” i ‚‚Malibunar”, kompanija je pribavila sve neophodne dozvole, kao i privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije.

– Za razvoj i početak izgradnje naših projekata od izuzetnog je značaja činjenica da je Vlada Srbije u ponedeljak 13. juna, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, usvojila uredbe koje regulišu oblast obnovljivih izvora energije, čime je konačno upotpunjen pravni okvir i stvorena mogućnost za nastavak investicija, saopštila je kompanija ‚‚Elicio” povodom Međunarodnog dana vetra.

Prošle godine ova kompanija je donirala opštini kamion za odnošenje smeća.

 
MarketingNajnovije vesti