Wikipedia
Društvo

Najviše budućih studenata zainteresovano za Elektrotehnički i Pravni fakultet

Izvor: 
Tanjug Sre, 22/06/2016 - 15:04


Prvog dana upisa na fakultete, najveća gužva bila je na beogradskom Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu, a budući brucoši kažu da im ti fakulteti nude širok spektar znanja i dobru mogućnost zapošljavanja.

Elektronskim putem do sada je na ETF stiglo 1.200 prijava, a dekan tog fakulteta Zoran Jovanović nije iznenađen velikim interesovanjem maturanata, jer je u ovom trenutku ogromna potražnja za IT stručnjacima u svetu i kod nas.

On kaže da su prošle godine na kraju upisnog roka dobili toliko prijava, a da ove godine očekuje da će biti 1.500 do 1.600 prijava, kao i da je prosečna ocena prijavljenih kandidata veća nego prošle godine – 4,67.

– To govori da nam dolazi krem iz srednje škole. Potražnja za IT stručnjacima je velika, dolaze firme koje pokušavaju studente već na trećoj godini da privuku kod sebe i to malo usporava studiranje, ali ta deca već tokom studiranja zarađuju više od 1.000 evra mesečno, naglašava Jovanović.

ETF ove godine upisuje 400 budžetskih studenata na smerovima elektrotehnika i računarstvo i 20 budžetskih studenata na smeru softversko inženjerstvo.

Na Pravnom fakultetu kažu da prvog dana upisa imaju predatih 1.400 prijava, a da očekuju da će ove godine imati oko 1.800 kandidata. 

Pravni fakultet prima 600 budžetskih studenata i 850 samofinansirajućih, a prijemni na tom fakultetu zakazan je za 28. jun.

Prijavljivanje kandidata počelo je danas na fakultetima UB i trajaće do 26. juna, polaganje prijemnog zakazano je od 27. juna do 3. jula.

Preliminarne rang liste fakulteti će objaviti do 4. jula, a primedbe i žalbe kandidati mogu da predaju do 5. jula, dok su konačne konačne rang liste fakulteti u obavezi da objave do 10. jula.

Upis budućih brucoša predviđen je od 10. do 14. jula.  

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE

 
MarketingNajnovije vesti