drama organ trio Foto: Dom omladine Pančevo
All Stars kvintet i Drama Organ Trio

Nastavak džez programa u Pančevu

Pančevo, Pon, 23/11/2015 - 15:37
Mirjana Marić


Dom omladine Pančevo i Kulturni centar Pančeva sa velikim zadovoljstvom najavljuju nastavak džez sezone u dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo, u kojoj će  nastupati džez sastavi Pančevo All Stars kvintet  i Drama Organ Trio..

Prvo veče je zakazano za 27. novembar u 21 h, kada će nastupiti sastav “Pančevo All Stars” koji je nastao na inicijativu Dušana Ivaniševića, nekadašnjeg umetničkog direktora “Pančevačkog Džez Festivala”. Publika je  imala prilike da čuje ovaj džez sastav na 15. džez festivalu, održanom 2012. godine u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Kao što je primetio kritičar Vojislav Pantić, sastav okuplja pančevačke muzičare različitih generacija i stilskih stremljenja, sastavljajući džez razglednicu grada sa “neverovatnim brojem kvalitetnih instrumentalista/solista po glavi stanovnika”.

Naredni termin je zakazan za 10. decembar, takođe u 21 h, kada će nastupiti sastav „Drama Organ Trio“. Bend je osnovan početkom 2014. godine i izvodi originalne džez kompozicije Aleksandra Cvetkovića – Drame. Muzika je bazirana na klasičnim džez obrascima, ali i čestim istupanjima iz standardnog klišea u moderniji pristup komponovanja kroz drugačija formalna i harmonska rešenja kao i različite ritmove. Svojim specifičnim sastavom i muzičkom fuzijom ovaj trio se trudi da proizvede originalni zvuk.

Ulaz na obe večeri je slobodan.

Ovogodišnja ideja je da se kroz dva programa koji će se održati u novembru i decembru, promoviše džez muzika, kao i muzičari koji su u ovom gradu uvek dobro prihvaćeni. Pančevo je kao grad veoma poznato po brojnim solistima, kompozitorima i izvođačima, a sada već sa sigurnošću može da se kaže da poseduje i publiku koja ume da ceni i uživa u zvucima džez muzike.

Nova džez sezona nastavak je uspešnog projekta “Friday nights at Apolo” koji je započeo u februaru 2014. godine kada su svakog petka u dvorani “Apolo” Doma omladine održavani koncerti džez sastava. Tada su nastupali Pančevo All Stars kvintet, a zatim i sastavi Jazz Cats, Alex & the Ferguson, Hot Club of Belgrade, Stoiks, Serbian Jazz, Bre!, Dušan Novakov Kvintet i mnogi drugi.
MarketingNajnovije vesti