put
Društvo

Nastavlja se izgradnja puta Opovo - Debeljača

Izvor: 
RTV Uto, 19/05/2020 - 13:27Nastavlja se izgradnja puta Opovo - Debeljača za koji je novac obezbeđen iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ovaj projekat važan je za obe opštine pogotovo u oblasti poljoprivrede i ekonomije.

Put Opovo-Debeljača dužine oko 12 kilometara značajan je za opštinu Opovo kroz koju većim delom prolazi kao i za Kovačicu jer omogućava brže povezivanje sa Beogradom. Do sada je izgrađeno blizu 7 kilometara puta, a potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova narednih meseci trebalo bi da bude završen i ostatak ove deonice.

"Ugovor je vredan blizu 300 miliona dinara. Nakon završetka ove teške epidemiološke situacije krećemo sa jednim veoma velikim projektom koji je strateški i regionalno jako važan. Naravno da su sredstva obezbeđena iz fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

Radovi kreću iz opštine Kovačica što je važno zbog poljoprivrednika jer veći deo atara katastarske opštine Opovo pripada ratarima iz Debeljače.

"Završetkom ovog puta imaćemo Beograd veoma blizu, naši proizvođači poljoprivrednih proizvoda biće bliži Kvantaškoj pijaci. Naši građani imaće blizinu aerodroma. Poznato je i da će novi autoput Beograd – Zrenjanin - Novi sad prolaziti preko puta Debeljača - Opovo", napominje Milan Garašević-predsednik opštine Kovačica.

Put Opovo-Debeljača dodatno će dobiti na značaju izgradnjom autoputa Beograd, Zrenjanin - Novi Sad sa kojim će biti povezan a najavljena izgradnja Kovačićke petlje imaće ekonomski značaj za ovaj kraj,dovesti investitore i podići cenu nekretnina očekuju u Opovu i Kovačici.
MarketingNajnovije vesti