Društvo

Nepoznat tačan broj beskućnika u Pančevu

Pančevo, Čet, 08/11/2018 - 05:43
Suzana PrvuljNajveća potreba za zbrinjavanjem beskućnika na teritoriji Pančeva postoji tokom zimskog perioda zbog niskih temperatura, a s obzirom na to da u gradu ne postoji prihvatilište, nailazi se na poteškoće.

Prema rečima Vesne Jovanović, v.d. Centra za socijalni rad, nemoguće je utvrditi tačan broj beskućnika zbog toga što on varira, to jest, svake godine je drugačiji jer se neka lica trajno zbrinjavaju uslugom domskog smeštaja.

Odgovarajući na pitanje da li osobe bez krova nad glavom CSR upućuje u prihvatilišta koja se nalaze u okolnim mestima, Vesna Jovanović je kazala:

- Kapacitet Prihvatilišta u Beogradu uvek je popunjen licima s teritorije tog grada, mi koristimo usluge Prihvatilišta za odrasla lica u Maloj Krsni, s kojim imamo dobru saradnju.

Ona je dodala i kako su prošle godine u zimskom periodu Propisom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, data uputstva gerontološkim centrima i centrima za socijalni rad, za prihvat starih lica u okolnostima vremenskih nepogoda, i u drugim situacijama koje ugrožavaju zdravlje i bezbednost korisnika, a za hitan prijem u privremeni smeštaj.

- Tako su korisnici bili zbrinjavani u Gerontološkom centru, što je nama kao uputnom organu veoma važno, s obzirom na to da ne postoji ova usluga u Pančevu, saopštila je Vesna Jovanović.
MarketingNajnovije vesti