Fondacija Novak Đoković
Društvo

Novak Đoković fondacija otvorila Centar za roditelje u Pančevu

Izvor: 
RTV Pet, 15/10/2021 - 17:39


Zahvaljujući Fondaciji Novak Đoković Pančevo je dobilo Centar za roditelje jedan od 10 takve vrste koji će biti otvoreni do kraja godine širom Srbije.

Novak Đoković fondacija otvorila je Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Dečija radost“ u Pančevu. Cilj je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške.

“Možemo da pokrijemo sve glavne gradove i okolna mesta, za početak za roditelje, kako bi bili što bolji u najvažnijoj ulozi. A samim tim i deca će imati direktan benefit od toga. Naravno, u tim ključnim godinama za njihov razvoj dobiće sve ono što je neophodno, a to su ljubav, pažnja i podrška”, saopštila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković fondacije.

Radionice vođene od strane obučenih predavača organizovaće se u Centru za roditelje u ulici Oslobođenja broj 19. Partner na ovom projektu je Generali Osiguranje Srbija.

”Dodatna sredstva iz inicijative “The Human Safety Net“ omogućiće nam da otvorimo još 8 centara za roditelje do kraja ove godine i 5 u 2022. godini i time zaista pružimo podršku roditeljima širom zemlje”, kazala je Ingrid Drašković, Generali Osiguranje Srbija, partner na projektu.

Centar je osmišljen kao mesto gde će roditelji imati priliku da razmene iskustva, izazove, dobiju stručnu pomoć i podršku kako bi i oni bili podrška svojoj deci.

To je deo programa „Podrška NE perfekcija“ koji Predškolska ustanova Dečija radost sprovodi od 2018. godine i realizuje radionice kroz koje je do sada prošlo 120 roditelja. Otvaranjem Centra njegova primena biće podignuta na viši nivo. Planirano je da do kraja 2023. godine ovaj program obuhvati 2.800 roditelja i 5.600 dece uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

 
MarketingNajnovije vesti