POJAČANE MERE BEZBEDNOSTI

Nove procedure prilikom posete poreznicima

Pančevo, Pon, 24/08/2015 - 17:07
Nije više dovoljno da se građanin javi obezbeđenju, već je potreban i obrazac.U Sekretarijat za poresku administraciju, zbog nedavnog napada na službenike, moguće je ući uz pisani uput, koji se dobija na šalteru u Gradskom uslužnom centru. Sekretarka Milica Marjanović objasnila je da je ovakva procedura uvedena kao prva mera u povećanju bezbednosti.

Ona je dodala da Sekretarijat normalno funkcioniše, samo su sada građani u obavezi da se najave. Pančevci koji svoje probleme ne mogu da reše na šalteru, uz popunjen obrazac i prijavljvanje kod obezbeđenja, odlaze na osmi sprat Gradske uprave, u Sekretarijat za poresku administraciju, precizirala je Marjanovićeva.

– Stranka u Gradskom uslužnom centru rešava problem. Ukoliko ne može to tamo da uradi ili želi da produži rok za plaćenje poreza, nije više dovoljno da se javi obezbeđenju, već joj je potreban i obrazac. U tom formularu, koji popunjavaju radnici na šalteru u Gradskom uslužnom centru, navodi se o kakvom je problemu reč, kod koga u Sekretarijat stranka ide, kao i pojedini podaci o stranci – izjavila je Marjanovićeva.

Milica Marjanović istakla je da u Sekretarijatu pokušavaju da svakoj stranci izađu u susret, kao i da razumeju koliko je opterećenje mnogima da plate i 2.000 ili 5.000 dinara, kao i da nastoje da pojednostave procedure i smanje čekanje na izdavanje uverenja poreskim obveznicima. Stoga Marjanovićevu šokiraju komentari koji pozivaju na linč na vest o napadu na dvoje službenika, objavljeni na različitim informativnim portalima.

– Komentari koji su se pojavili na sajtovima „Blica” i drugih medija isključivo su negativni. Nekoliko ljudi mi je reklo da su pisali kako su zadovoljni našom uslugom, ali takvih komentara nije bilo nigde. Zašto je to tako – ne znam. Šokiralo me je to što se u tim napisima otvoreno poziva na linč: „Bolje da ih je tukao ašovom, lopatom, bejzbol palicom, a ne šoljom” – navela je Marjanovićeva.
MarketingNajnovije vesti