Društvo

NUNS podnosi prijavu protiv TV Hepi

Izvor: 
NUNS Čet, 08/10/2015 - 10:43Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da je Televizija Hepi grubo narušila Etički kodeks i Zakon o elektronskim medijima, optužujući, bez predočavanja ikakvih dokaza, Sperancu Jančić, predsednicu Privednog sudu u Pančevu, da "kontinuirano sprovodi organizovane kriminalne radnje".

  Pročitajte: Protest Privrednog suda u Pančevu protiv TV Happy

 

NUNS ocenjuje da je nedopustiv postupak TV Hepi koja je, 2. i 3. oktobra, u kontinuitetu emitovala kajron u kome, osim toga, poziva gledaoce da ovoj televiziji dostave sva saznanja o nezakonitim postupcima sudije Jančić i njenog supruga.

NUNS podržava napore svih medija koji izveštavaju o korupciji na profesionalan način i u skladu sa novinarskim standardima i poziva uredništvo i vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija da se pridržavaju Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga i ne zloupotrebljavaju televiziju zarad ličnih obračuna.

Kolegijum suda u Pančevu saopštio je da su napadi TV Hepi na sud "rezultat nezadovoljstva sudskom odlukom" u sporu preduzeća Viacom Tim iz Beograda i Luke Dunav iz Pančeva, koju je donela upravo predsednica suda Speranca Jančić i koju je potvrdio i Prvredni apelacioni sud.

Zbog ovakvog ponašanja NUNS će protiv TV Hepi podneti prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM).
MarketingNajnovije vesti