Sa sednice Gradskog veća

Od 1. januara zakupnine za socijalne stanove po zonama

Pančevo, Sub, 19/09/2015 - 12:15
Mirjana MarićNa poslednjoj sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog Odluke o načinu utvrđivanja troškovne, odnosno neprofitne, zakupnine za stanove namenjene socijalnom stanovanju, donesena je odluka o uplaćivanju pola dobiti JKP Glogonj i Banatsko Novo Selo u gradski budžet i najavljeno je učešće delegacije grada Pančeva na Sajmu nekretnina u Minhenu.

Za socijalne stanove, koji u gradu Pančevu postoje od 2005. godine, biće uvedeno obračunavanje u pet zona. Što na primeru znači da će mesečna zakupnina za stan od 44 kvadrata iznositi 6.500 dinara, dok će u najjeftinijoj zoni ovaj zakup iznositi 2.700 dinara. Članica Gradskog veća Suzana Jovanović je rekla da je ova Odluka dobra vest za korisnike ovih usluga, a da će se nakon stupanja na snagu 1. januara 2016. godine, ona primenjivati i na nove objekte koji će se tek popunjavati (kao što je objekat Maksima Gorkog). Ona je dodala da s obzirom na to da se poreske osnovice utvrđuju po zonama, ovom Odlukom je predviđeno da se i zakupnine obračunavaju po zonama. U zonama je i različit ukupni procenat, koji se obračunava da bi bile približne zakupnine na nivou celog grada. U naseljenim mestima to je duplo niže.

Gradsko veće prihvatilo je izmenu finansijskog plana JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ kako bi se namirili zaposleni za minuli rad koji im nije isplaćen. Pola miliona dobiti, koji je za 2014. godinu iskazao JKP „Glogonj“, kao i 240.000 dobiti JKP-a „BNS“, odlukom Gradskog veća biće raspoređeno 50%-50%, pola u gradski budžet - pola u rezerve preduzeća.

Olivera Subotić iz Sekretarijata za privredu objavila je da će gradska delegacija početkom oktobra učestvovati na Sajmu nekretnina „Ekspo real“ u Minhenu, zajednički, u organizaciji Regionalnog centra za razvoj Banata iz Zrenjanina. Ona je objasnila da će tri dana trajanja sajma njima biti na raspolaganju info pult na frontalnoj strani platforme, deo sale za grupne sastanke i prezentacije, kabinet za sastanke sa potencijalnim ulagačima, zajedničke prostorije i suizlagačka propusnica za četiri osobe. Ono što je obaveza Grada Pančeva, prema predlogu teksta ugovora, jeste participacija u iznosu od 540.000 dinara, sa uračunatim PDV-om.

 
MarketingNajnovije vesti