Foto: Vip mobile
Društvo

Od 28. januara, Pančevo prvo u Srbiji ima 4G+ signal!

Izvor: 
Vip mobile Ned, 31/01/2016 - 12:59Kompanija Vip mobile je, u četvrtak 28.01.2016. saopštila da je Vip 4G+ mreža je dostupna korisnicima u delovima Novog Beograda i Pančeva, uz postojeće 4G SIM kartice i odgovarajuće mobilne uređaje najnovije generacije koji se već nalaze u Vip ponudi. Vip će nastaviti da širi ovu unapređenu mrežu četvrte generacije prema procenama potreba korisnika i zastupljenosti 4G+ uređaja.

4G+ signal  je naredni korak u razvoju mrežne tehnologije četvrte generacije (LTE Advanced) koja omogućava do sada najveće brzine prenosa podataka i trenutan odziv mreže i interneta. Vip 4G+ tehnologija dobija se kombinacijom frekvencijskih kanala na 800MHz i 1800MHz, što je ujedno i prvi primer korišćenja spektra takozvane Digitalne dividende u komercijalnoj mreži, nakon javne aukcije održane u novembru prošle godine. 

Tehnologija 4G+ omogućava istovremeno korišćenje više kanala za komunikaciju mobilnog uređaja sa baznom stanicom, pa korisnici ostvaruju nekoliko puta veće brzine od onih koje se postižu u standardnoj 4G mreži. Tako je u Vip 4G+ mreži maksimalna brzina za preuzimanje podataka, aplikacija i multimedije čak 225 Mbps, dok u proseku ona iznosi oko 150 Mbps.

Nakon što je u aprilu prošle godine uveo 4G mrežu u Srbiju, Vip je nastavio da je širi prvo u većim gradovima. Do kraja 2016. godine više od 40% stanovništva biće pokriveno Vip 4G signalom, uključujući i manja mesta.
MarketingNajnovije vesti