zemljište
U Gradskoj upravi

Održan sastanak povodom uzurpacije poljoprivrednog zemljišta

Pančevo, Čet, 04/08/2016 - 15:50
Mirjana MarićPANČEVO, 4. avgust - U Gradskoj upravi grada Pančeva, u četvrtak, 4. avgusta, održan je sastanak kojim je predsedavao gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, a kojem su prisustvovali članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Zorica Repac, predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Gradske uprave grada Pančeva, kao i predstavnici državnih organa nadležnih da postupaju povodom slučajeva uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Pančeva.

Na sastanku je postignuta usaglašenost među svim akterima i jasno definisanje uloga u učestvovanju i koordinaciji u daljim aktivnostima, vezano za odlučno reagovanje države i lokalne samouprave u suzbijanju ove društveno negativne i kažnjive pojave koja u velikoj meri nanosi štetu budžetu Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i samom gradu Pančevu.

Prvi dogovoreni i usaglašeni koraci u tom pravcu biće jasno vidljivi u narednih nekoliko dana i nedelja.

Nakon što Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije zapisnički konstatuje kolike su površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini uzurpirane, odnosno zauzete, u suprotnosti sa zaključkom Vlade Republike Srbije koji se odnosi na agrarnu 2015/16 godinu, u saradnji državnih organa biće preduzete adekvatne mere shodno članu 62. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
MarketingNajnovije vesti