Sastanak OCD
Društvo

Održane građanske konsultacije o političkoj korupciji u Pančevu

Izvor: 
013info Sub, 27/11/2021 - 20:54Institut za istraživanje korupcije Kareja održao je danas na već kultnoj lokaciji „kod platna“ na Tesli, konsultacije sa organizacijama civilnog društva (OCD) i aktivistima posvećenim vladavini prava. Tema je, kako je i najavljeno, bila politička korupcija u Pančevu. Istaknuto je da postoje sumnje u pogledu političke korupcije u više predmeta, te da je potrebno da im se posveti veća pažnja, onoliko koliko za to OCD imaju mogućnosti.

Dogovoreno je da se konsultacije nastave kako bi se u naredom periodu realizovalo nekoliko aktivnosti kojima bi se obeležio dan borbe protiv korupcije 9. decembar. 

- Iako je jedan broj građana radiji da se političkoj korupciji, zarad svog sitnog interesa prikloni, postoje i oni koji su spremni da se tom zlu suprotstave - između ostalog je rečeno na danas održanim građanskim konsultacijama.

 

Siniša Janković iz Instituta Kareja navodi da su i ovaj put poseban doprinos dali  aktivisti građanskog pokreta Inicijative odbranimo Teslu.

- Kareja se zahvaljuje svim OCD i aktivistima koji su i u prethodnom periodu učestvovali u antikorupcijskim aktivnostima, kaže Janković.
MarketingNajnovije vesti