Projekat „Kad ostariš, niko ne kuca na tvoja vrata"

Održano predavanje na temu „Starost i starenje"

Pančevo, Sub, 28/05/2016 - 17:34
Mirjana MarićU četvrtak 26. maja, u prostorijama Udruženja žena „Dolovke” održano je prvo predavanje na temu „Starost i starenje”, koje realizuje Udruženje 013info u okviru projekta „Kad ostariš, niko ne kuca na tvoja vrata”, a koji finansira Kancelarija za ljudska prava i manjine, Vlade Republike Srbije.

Predavanje je vodila viša medicinska sestra Mira Jovanović, zaposlena kao patronožna sestra u Zdravstvenoj ambulanti Dolovo, koja se godinama unazad bavi edukacijom svih starosnih grupa. Ovom prilikom žene iz Dolova imale su priliku da saznaju više informacija o procesu starenja, prevenciji bolesti koje nastaju kao posledica ovog biološkog procesa, kao i o načinima predupređivanja problema koji nastaju u trećem životnom dobu kroz uvođenje zdravih stilova života. Naredna dva predavanja biće održana u Pančevu i Kačarevu, gde će takođe cilj biti edukacija onih koji imaju starije članove porodice, kao i samih starijih osoba, a koja mogu da pomognu da se bolje upoznaju sa biološkim procesom starenja i izazovima koji ih na tom putu očekuju.

Ideja projekta „Kad ostariš, niko ne kuca na tvoja vrata” jeste kampanja podizanja svesti o postojanju starih, o njihovim potrebama, kao i upoznavanje sa različitim kategorijama osoba starije životne dobi, problemima sa kojima se oni suočavaju i njihovim stavovima o tome šta bi im olakšalo i promenilo život.  

M. M. V. 

logo_kancelarija.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti