Omoljica deponija
Društvo

OMOLJICA: Bahati pojedinci i dalje bacaju smeće na put nadomak seoske deponije

Izvor: 
013info Pon, 20/09/2021 - 08:53Već nebrojeni put smećem je zatrpan ulaz na omoljičku deponiju koja se nalazi na putu ka Ivanovu. Ova trasa je očigledno najjednostavnije rešenje za sve one bahate ljude iz ta dva mesta (verovatno i iz okolnih) da se otarase suvišnog tereta iz svojih kuća i dvorišta, tako što ga jednostavno izbace iz kola u prolazu. Pritom, sama deponija nije predaleko, ali nekulturnim pojedincima očigledno ne pada napamet da utroše dodatni napor.

Te ružne scene učestalo se nastavljaju bez obzira na silne apele i upozorenja nadelžnih iz lokalnog komunalnog preduzeća i Mesne zajednice, koji organizuju redovno odnošenje smeća. Oni poručuju svima da im neće biti teško i neprijatno da slikaju te besprizornike u „akciji” i fotografije okače na društvene mreže, a usput će im izdati i račun za čišćenje ulaza, uz napomenu da nije toliki problem izbacivanje smeća na prilazni kaldrmisani put ka deponiji, već na sam deo uz saobraćajnicu.

U planu je i postavljanje video-nadzora, a ima predloga dobronamernih građana da se poravna pomenuti put do deponije, to jest naspe rizla, jer su rupe prilično velike da bi se nesmetano moglo kolima doći do kraja, pa je i to jedan od razloga zašto mnogi bacaju smeće na ulazu.  

 

 
MarketingNajnovije vesti