Batez tereni u Omoljici
Društvo

OMOLJICA: Batez predao na upotrebu terene. Obećana višenamenska sportska hala!

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 11/07/2019 - 18:26Poktrajisnki sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici predao na upotrebu renovirane terene za košarku, odbojku i rukomet. 

U presvlačenje asfaltom i tartanom i opremanje jednog košarkaškog i jednog višenamenskog terena u dvorištu omoljičke osnovne škole Sekretarijat za sport i Grad Pančevo uložili su po tri miliona dinara, a još tri i po miliona dinara dato je izi NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“.

„Kada je prošle godine škola konkurisala, i kada sam ja obiša dvorište ove škole, deca su igrala košarku na travi, što je bio stvrano jedan drastičan primer da nemaju adekvatnu školsku infrastrukturu. Sekretarijatu za sport i omladinu je osnovni cilj revitalizacija školske sportske infrastrukture, svejedno da li su to otvoreni tereni tamo gde nemamo fiskulturne sale, ili sama sanacija fisklturnih sala. Za ove tri godine u Vojvodini je realizovano preko 190 takvih projekata u vrednosti od preko 270 miliona“, izjavio je sekretar Batez.

Sekretarijat na čijem je Batez čelu pomogao je renoviranje terena u još dve osnovne škole na teritoriji Pančeva, jedna je u Ivanovu, a druga u Vojlovici. Lokalna samouprava je odlučila da ovog puta to bude Omoljica, jer ovo mesto ima najviši natalitet u južnom Banatu, a učenici tamošnje škole postižu odlične rezultate na takmičenjima, naveo je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. On je obećao da će u neredne četiri godine u Omoljici biti izgrađena višenamensnka sportka hala.
MarketingNajnovije vesti