Foto: Pixabay
Društvo

Pančevačka divlja deponija - Uzalud trud kad nemar vlada

Izvor: 
Dnevnik.rs Čet, 08/10/2020 - 14:13


Uprkos brojnim apelima i akcijama da građani i preduzeća ne bacaju otpad gde mu nije mesto, divlja deponija na uglu Šarplaninske i Novoseljanske ulice u Pančevu iznova se stvara, iako su na tom mestu postavljeni i kontejneri. 

Meštani tog kraja tvrde da će se ovakav nemaran trend nastaviti sve dok nadležni neke „ne udare po yepu”, a do tada ispaštaju svi koji te neprijatne mirise svakodnevno udišu.

- Postavili smo kod svih kontejnera znakove da je zabranjeno bacanje otpada, a komunalna inspekcija i policija će sankcionisati nesavesne građane i firme u skladu s aktuelnom gradskom odlukom - rekao je v. d. direktora JKP „Higijena” Mišo Marković prilikom ponovnog uklanjanja iste divlje deponije.

Na takvim gradskim smetlištima najčešće se baca građevinski šut, dotrajala bela tehnika, nameštaj, ali i razni drugi otpad.

- Kada se građevinski šut ubaci u kontejner, on se ošteti. Recimo, na kraju godine „Higijena” otpiše svaki četvrti kontejner jer je oštećen - ističe Marković i apeluje na svoje sugrađane da, kad adaptiraju postojeće ili grade nove objekate, svaki dan imaju na raspolaganju besplatno odnošenje otpada na staru deponiju.

Inače, pančevačka „Higijena” iznosi smeće sa 460 lokacija u gradu, Dolovu i Starčevu, kao i iz 30.000 domaćinstava. Za više informacija Pančevci mogu da nazovu ovo preduzeće svakog radnog dana od 7 do 15 časova na broj 013/327-000.
MarketingNajnovije vesti