Putovanje avion Foto: pixabay
Društvo

Pančevačke turističke agencije se obratile gradonačelniku za pomoć

Izvor: 
013info Čet, 10/09/2020 - 14:00Šestaest turističkih agencija Pančeva juče se obratilo gradonačelniku Pančeva sa molbom za finansijsku pomoć. U svojoj molbi udružene turističke agencije su zatražile 200 hiljada dinara jednokratno po agenciji u svrhu izmirenja osnovnih komunalnih obaveza i dela zakupa poslovnog prostora.

U dokumentu, u koji je redakcija portala 013info imala uvid navodi se da u Pančevu posluje 16 turističkih agencija sa 40 zaposlenih radnika, a deo su privredne grane koja je zbog pandemijske situacije najviše ekonomski pogođena.

- Neke od agencija su već morale da otpuste svoje radnike, a neke će nažalost tek morati da se odluče na ovaj korak, a u cilju racionalizacije troškova radi opstanka. Zbog opšteg epidemiološkog stanja i zatvaranja granica, nažalost nismo u mogućnosti da ostvarimo bilo kakav prihod od prodaje aranžmana, kažu agencije u svojoj molbi.

O teškom položaju radika u turizmu portal 013info je već više puta pisao. Molba je predata i zavedena, a udružene turističke organizacije Pančeva odgovor gradonačelnika očekuju.

 
MarketingNajnovije vesti